2017 En Çok Satan 10 Kitap



Kitap okumak boş zamanlarınızı öldürmek için belkide bu dünyadaki en faydalı aktivitedir. Kitaplar insanlara yeni fikirler ve yeni bakışaçıları kazandırır, insana umut ve heyecan katar. Kitap okumayan hiçbir insan yeni bir kitap almanın heyecanını bilemez. Yeni bir kitap, yeni bir dünyadır... Kitap okurları için 2017 yılında en çok satan kitapların araştırmasını yaptım umarım faydalı olur...

İşte 2017 yılının en çok satan kitapları ; 

Elia İle Yolculuk - Zülfü Livaneli 


Dünyaca ünlü sinema ustası ve yazar Elia Kazan, kendini bir Amerikalı ya da Yunan gibi değil, bir Anadolulu gibi hissederdi.Pek çok oyuncuyu da birlikte çalışmaya "Anadolu gülüşü" dediği yetenekle ikna ederdi.Bu yetenek onu, hayatı boyunca taşıyacağı "işbirlikçi" etiketinden kurtaramadı. McCarthy dönemindeki hataları, onu ömür boyu kovaladı. Üçüncü Oscar’ını bile üzüntüyle kaldıran Kazan, belki biraz avunmak ve arınmak için annesinin dizlerine koşanbir çocuk gibi, memleketi Kayseri'nin yollarına düştü. Kaderini bilen ama ölmeden önce ona karşı mücadele eden bir Yunan trajedi kahramanı gibi.Kadim Anadolu, bambaşka ilkelere sahip, farklı deneyimler yaşamış iki insanı, Zülfü Livaneli ve Elia Kazan'ı belki de tek ortak yolculuklarına çıkarmayı başardı.Livaneli'nin büyülü satırlarından okuyacağımız bu sıra dışı yolculuğu, M.K. Perker'in muhteşem çizgileriyle izleyeceğiz.

Kendime Yeni Bir Ben Lazım - Miranda Dickinson


Nell Sullivan, otuz üç yaşında, başarılı, iş odaklı yaşayan, bir barışıp bir ayrıldığı sevgilisiyle aynı işyerinde çalışan kontrol manyağı bir kadındır. Fakat bir gün içinde kendisini hem evsiz hem işsiz hem de sevgilisinden ayrılmış olarak bulur. Hayatındaki her şey kontrolünden çıkmıştır.

Nell Sullivan bu durumla baş etmek için bir çılgınlık yapmaya karar verir: San Francisco’da yaşayan kuzeni Lizzie’yi ziyaret etmek. Nell’in tamamen kontrolü dışında gerçekleşen bu gezi sayesinde Nell, daha önceleri hayal bile edemeyeceği tamamen başka bir dünyanın kapılarını aralar.

Kendime Yeni Bir Ben Lazım, kimi zaman güldüren kimi zaman da duygulandıran hikâyesiyle bazen "her şey bitti” dediğimiz anlarda bile aslında hayatın sürprizlerle dolu olduğunu gösteriyor okura.

Terapi Kültürel Bir Eleştiri - Kemal Sayar


İnsanın insanı pek az dinler hale geldiği bir dünyada, psikoterapi, eşsiz bir insani karşılaşma imkânı sunar. Terapi odası, zamanımızda, pek çok kişinin gerçekten işitildiği tek yer haline gelmiştir. Peki, terapi odası değer-bağımsız bir alan mıdır, yoksa bütün kuramlar gibi modern terapi kuramlarının da berisinde bir kültür ve ideoloji saklamakta mıdır? Terapi : Kültürel bir Eleştiri adlı bu kitabında Prof. Dr. Kemal Sayar, bir şifa yönteminin kültürel çözümlemesini yapıyor.
Zamanımız 'psikolojik insan'ın yükselişine ve 'terapi kültürü'nün yaygınlaşmasına tanıklık ediyor. İnsanlar kendilerini, modern çağda giderek daha fazla terapi diliyle ifade ediyor. Modern terapiler, bireyselleşme ve özgürlüğe vurgu yaparken, insanı toplumsal ve kültürel bağlamından uzaklaştırıyor mu? Modern terapiler eliyle yalnızlaşma, katı bireycilik, yabancılaşma veya narsisizm gibi modernliğe mahsus bazı 'hastalıklar' çoğaltılıyor mu? Terapi, kimileyin çözümünü hedeflediği sorunları, kendi eliyle üretebilir mi? Elinizde tuttuğunuz kitap, hem bir modern çağ eleştirisi sunuyor, hem de bu sorulara cevap arıyor.
Terapi: Kültürel Bir Eleştiri, psikoterapinin kendi içinden yükselen bir ses, bir eleştiri. Bireyi iyileştirmeye çalışırken, kendi içindeki açmazlara bakmayı başaramayan terapi yöntemlerine içeriden bir bakış. Prof. Dr. Kemal Sayar, insanın "kendisini tavaf eden hacı" olduğu bir zamanda, mesleki birikimini bir ayna misali psikoterapi kuramlarının üzerine tutuyor. İnsanın ilişki arayan bir varlık olduğunu söyleyerek, psikoterapi kuramlarındaki esaslı paradigma değişimine dikkatimizi çekiyor. Gündelik hayatı ve politikayı terapi odasının dışında bırakmayan, kültürel ve sosyal bağlama dikkat kesilen, ötekinin yüzünü bir çağrı olarak önemseyen, şiirsel ilhamlara açık bir psikoterapi öneriyor. 'Çağın terapi odası'nda kafası karışmış herkes için, yeni sorular sorduracak, insanı farklı ve derinlikli bir bakış açısıyla kavramamızı sağlayacak bir kitap. Şifa niyetine.

İnsan Mühendisliği - Nuvit Osmay


Nüvit Osmay, Türkiye'de modern başarı kültürünün üreticilerinden biri­dir. Amerikalı yazar Dale Carnegie'nin kurslarına katılmış, eğitmenlik sertifi­kası almıştır. Daha sonraki yıllarda Türkiye'de bu programa kendi yorumunu da katarak Düşün, Konuş, Dinle (DKD) Okulu'nu kurmuştur. Bu okulun kurslarına katılan binlerce kişi çok iyi yerlere gelmiştir. Nüvit Osmay, 1970-1980 döneminde TÜBİTAK'ın Bilim Teknik dergisinin yayın yönetmenliğini yapmış, bu derginin tirajını 15.000'den devralıp 95.000'e çıkarmıştır.

İnsan mühendisliği, Türkiye'nin bir kişisel gelişim ve yönetim kılavuzu klasi­ğidir. Kitap Nüvit Osmay'ın telif ve tercüme makalelerinden oluşmaktadır. Zengin içeriğiyle Türkçenin en çok alıntı yapılan, eserlerinden biri olmuştur. İnsan Mühendisliği'nin bir özelliği de modern yönetim, eğitim ve kişisel geli­şim öğreti ve uygulamalarını Türkçeye kazandıran ilk eserlerden biri olması­dır. Kapsamının genişliğini ve içeriğinin zenginliğini anlamak için 'içindekiler' kısmına bakılması yeterlidir.

Nefesini Tut - Holly Seddon


Gillian Flynn, Laura Lippman ve Paula Hawkins sevenler için Holly Seddon’dan, okuru daha ilk sayfasından esir edecek, şaşırtıcı dönemeçlerle, başarılı bir şekilde yaratılmış karakterlerle ve sürükleyici psikolojik gerilim öğeleriyle dolu bir çıkış romanı geliyor. Bazı sırlar asla ölmez. Sadece kilit altında tutulurlar. Amy Stevenson, sıradan bir yaşamı ve sıradan sorunları olan bir genç kızdı. Ama Amy’nin bir sırrı vardı, onu kendi vücudunda bir mahkûma dönüştürecek kadar tehlikeli bir sır. Bilinci ve kâbusları arasında sıkışıp kalmış olan Amy, on beş yıldır birilerinin onu kurtarmasını ve yaşadığı korkunç saldırının sorumlusunu bulmasını bekliyordu. Çalıştığı gazeteye hazırladığı bir yazı için hastaneyi ziyaret eden Alex gündüzleri susuzlukla, geceleri boğulmakla savaşıyordu. Ta ki Amy Stevenson ile karşlaşana kadar… Amy’yi gören Alex gençlik yıllarından hatırladığı hikâyenin araştırılmaya değer olduğunu düşünmüştü. Genç kızın hayatına ve yaşadıklarına dahil oldukça görünenden daha fazlası olduğunu keşfetmiş ve aradığı tek kurtuluşun Amy’ninki olmadığını fark etmişti. Fakat tek tanığı, yaşadıklarını anlatamayacak durumda olan bir olay nasıl çözülebilirdi? Keskin bir final ve iç içe geçmiş karakterler…

Hayatınızı 7 Günde Değiştirin - Paul McKenna


Paul McKenna, 3 yılda 3 milyon kitap satışıyla İngiltere’nin en çok satan edebiyat-dışı yazarıdır. Televizyon programları ve konuşmaları, dünyanın kırk iki ülkesinde yüzlerce milyon insan tarafından izlendi.
Paul kendine has kişisel dönüşüm teknikleriyle Hollywood yıldızları, altın madalyalı sporcular, rock yıldızları, iş adamları ve kraliyet ailesiyle çalışmıştır. Ufak değişikliklerin büyük sonuçlar doğurabileceğini ispatlayarak, izleyicilerini ve müşterilerini şaşırtmıştır.
Şaşırma sırası şimdi sizde!
Çoğu insan, yaşamlarının yalnızca kısa bir an içinde değişmiş olduğunu düşünebilir. Önünüzdeki yedi gün boyunca düzinelerce böylesi anı deneyimleyeceksiniz ve hayatınızdaki sonuç veren değişiklikler gelecek yıllar boyunca mutluluk, başarı ve sağlığınızı olumlu olarak etkileyecek.
Paul McKenna bunun farkına vardığı zaman başarılı bir radyo yapımcısıydı. Gerçekleştirmiş olduğu şeylere rağmen içinde bulunduğu durumdan hoşnut veya tatmin olmuş değildi. Dünya çapında yüksek derecede başarılı ve etkili insanlar üzerine bir çalışma yaparak, bu başarı ve mutluluğun bazı insanların başına gelen ve diğerlerinin başına gelmeyen tesadüfler olmadığını keşfetti. Öğrendiği şeyleri uygulayarak kendisini ve yaşantısını büyük ölçekli olarak dönüştürmüş, finansal özgürlük ve uluslararası başarı elde etmiş ve gitgide artan derecede sağlıklı bir duruma gelmiştir.
Paul, çok başarılı insanların bu çekirdek strateji ve tekniklerini, daha pozitif ve öz güvenli bir şekilde düşünmenize ve hareket etmenize ve bir hafta gibi kısa bir süre içinde yaşantınızı geliştirmenize yardımcı olacak, büyüleyici yaşam dönüştürme metotları haline getirmiştir.
• Daha fazla para kazanmak ve daha başarılı olmak ister misiniz?
• Her gün daha fazla enerjiye sahip olmak ve kendinizi
daha mutlu hissetmek ister misiniz?
• Rüyalarınızdaki hayatı yaşamaya başlamak ister misiniz?
Yalnızca yedi günde ileri derecede öz güvenli ve gerçekten olmak istediğiniz kişi olmak için duygularınızın efendisi olmayı ve
beyninizi işletmeyi öğreneceksiniz!

Simru - Kahraman Tazeoğlu


Simru, Kahraman Tazeoğlu'nun imzasını taşıyor. Destek Yayınları aracılığıyla okurlarla buluşan kitap, 2. hamurdan imal ediliyor. Ciltsiz olarak tasarlanan kapakla satışa sunulan kitap, 256 sayfadan oluşuyor. 14 x 20 cm boyutlarındaki eser, 2017 yılından bu yana okurlarla buluşuyor. İlk baskısını Mart 2017'de yapan kitap ilk günden bu yana okurların yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Aşk romanları ile tanınan Kahraman Tazeoğlu Simru kitabında da bir aşk hikayesi üzerinden hayat dersleri veriyor. En çok satanlar listelerine yer alan Simru kitabı, ilk baskısında 100.000 adet olarak piyasaya sürüldü. Tazeoğlu kitabı anlatırken "Güzeller güzeli Simru'nun kendini ve hayatının aşkını arayışının hikayesini anlatan bu romanı okuyanlar, geçilen zorlu yolların, çekilen türlü acıların ardından gerçek olan hayallere tanıklık edecekler. Mutluluğun belki de çok yakınlarında olduğunu fark edecekler" sözlerine yer veriyor. "İhanetin bahanesi yoktur" sloganıyla tanıtılan kitabın kapağında yalnız bir kadın, pencere önünde resmediliyor. Özellikle kadın okurların beğenisini toplayan yazar, Simru'da da kadının iç dünyasına ışık tutuyor. Güzelliğin göreceliği üzerinden sorgulama vadeden eser, aynı kadına farklı nedenlerle aşık olan erkekleri okurla tanıştırıyor. Hayatta aşktan daha önemli şeyler olduğunu vurgulayan ve insan olmanın altını çizen yazar, bir kadının ağzından anlattığı kitapta, bir ihanetin izi sürülüyor. Simru yıllardır içinde taşıdığı aşk acısını bir kenara bırakıp güven ararken, "Ben sana hayatımı verdim, sen onu başkasının çöpüne attın." sözleriyle ifade edilen ihanet, genç bir kadının kalp ağrısını hikayeleştiriyor. Yıllardır kalbini aşka kapatan Simru'yu okurla tanıştıran kitap, hayatında her şeyin tam bir tek aşkın eksik olduğunu düşünen kadını gerçeklerle yüzleştiriyor. Talihsizlikler sonucu elindeki asıl servetini, güzelliğini kaybeden Simru'nun mücadelesini ele alan kitap, aşk, güzellik, servet ve estetik kavramlarını sorguluyor. Hayata en dipten yeniden başlayan genç kadın, bu kez de iki aşk arasında kalıyor. Kahraman Tazeoğlu, Simru kitabı ile kadınlara; gerçek aşkı, ihanetin acısını, insanlığı, şansı ve sahip olduklarımızın kıymetini bilmeyi hatırlatıyor. Yazarın büyülü kelimelerle dolu olan dünyası, okurlara hayata ve aşka dair kazanımlar vadediyor. Simru'nun hikayesi ile her an hayatta her şeyin olabileceğini okurun yüzüne vuran kitapta, aşkı ararken ıskalananlar, fark edilmeyenler, istenmeyenler ve gözden kaçanlar gösteriliyor. İnsan bazen en yakınındaki gerçek aşkı farkına varmazken, uzakları yalanla gözü kamaşabiliyor. Simru'nun hayatı, hayal kırıklıklar günümüzde her kadının yüzleştiği ihanet ile sarsılıyor. Her an seçimler yapılan ve her an diğer opsiyonlardan vazgeçilerek ilerlenen hayatta, Simru gibi okur da geride bıraktıklarına yeniden bakıyor. Okuma serüveni esnasında okur Simru ile özdeşim kurarken kendi hayatını da sıklıkla sorguluyor. Kalbin sessiz çığlıklarını kaleme alan yazar, okuru vicdanın sesiyle yüz yüze getiriyor. Aşkta özgürlüğün tutsaklıkla başladığını fark eden Simru, avucunda hiçbir şey kalmamış ve hala yitirmekten korkan insanlardan hesap soruyor. Geçmişini temize çeken karakter, yenilendikçe karşısına çıkanları farklı yorumlamaya başlıyor. Hikaye içinde değişen ve dönüşen Simru, okuru da zihinsel bir evrim sürecine davet ediyor. Genç kadının yalnızlığı içinde bulduğu yeni kimliği onu kalabalıktan soyutluyor. Geride bıraktıklarıyla hesaplaşan Simru, geçmişte fark etmediği değerlerle yeniden bir şansa sahip olup olamayacağını arıyor. Mücadele genç kadını özgürleştirirken Simru aşık olmaktan önce insan olmayı öğreniyor ve tüm aşklarını temize çekiyor. Güzel kadının acı hikayesi her okurun kendi hayatından sıklıkla izler bulmasına yardımcı olurken, tesadüfler sonucu Simru'nun karşılaştığı felaket için okur da "benim başıma gelseydi ne yapardım"ı sormadan edemiyor.

Kaybolan Yıllar - Kathryn Hughes


Acının topraklarına düşmüş bir kalp, kırıklarına rağmen umuda sürgün verebilir mi? Tina Craig, umutsuz bir evliliğin demir parmaklıkları arasına hapsolmuş, şiddet mağduru genç bir kadındır. Tek istediği ona işkence eden kocasından kurtulmak olan Tina, kaçabilmek için gizlice para biriktirmeye başlar. Tek dayanağı, özgür olacağı o günün yakında geleceğine inanmasıdır. Öte yandan, kader onun için farklı sürprizler hazırlamaktadır. Çalıştığı hayır kurumuna gelen paketin içinde bulduğu şeyin, onu bambaşka bir yola sürükleyeceğinden habersizdir. 1939 yılında ise Billy Stirling adındaki yakışıklı genç, ilk görüşte vurulduğu Chrissie Skinner ile ilerde mutlu bir aile kurmayı planlamaktadır. Fakat sevdiği kadın için kurduğu hayaller ile arasına giren büyük engeller, bir anda onu çaresiz bırakır. Biricik aşkını kaybetmek üzere olan Billy, onları yeniden bir araya getirerek, gelecek kötü günleri değiştirmesini umduğu bir şey yapmaya karar verir. Yapacağı şey, gerçekten de geleceği değiştirecektir. Ancak hiç ummadığı bir şekilde… Kathryn Hughes, usta kalemiyle sizi yürek burkan bir yolculuğa çıkarıyor. Hikâyeleri kalp kırıklıkları, acı ve gözyaşı ile yazılan iki kadının, umuda yolculuğuna bir bilet de siz alın.

Ol Der Ve Olur - Tuğçe Işınsu


EY HAYAT! Demek dileğimi bana vermemek için direniyorsun Geçmişi serbest bırakarak, arınarak, olumlamaların gücüyle, sezgilerimi doğru kullanarak, en yüce dualarla, bilinçaltımın yardımıyla, neden direndiğini ve hangi yaşam dersimi almam gerektiğini de bularak, o yolla olmuyorsa başka yolla, hiç yolu yoksa kendi yolumu yaratarak yine de dileğimi senden alacağım. Ve onu gerçek yapacağım. (VE ÖYLE DE OLDU) DİLEĞİN, ÇOK İSTEDİĞİNDE DEĞİL ÇOK İNANDIĞINDA GERÇEKLEŞİR. OL der ve OLUR bölümler: 1. Spiritüel Enerji Yasaları 2. Bereket ve Aşk Senin Doğuştan Hakkın 3. Yaşanmış Mucizeler 4. Hastalıkların Spiritüel ve Duygusal Sebepleri 5. İlişki Şifalandırması 6. Telepatik Bağ Kurma 7. Duaların Gücü ve Işığa Yolculuk 8. VE ÖYLE DE OLDU

Gölge - Ahmet Naç



“Okulunu boyayan öğretmen”, GÖLGE’yle geliyor. Sen: Bu kitap neyi anlatır? Ben: Onu anlatır. Uğrunda ölüme bile gideceğimiz bir adamın; seni tanımadan, senin için neler yaptığını… Belki de seni anlatıyordur bu kitap. Karar senin. Adını bulamayacaksın hiçbir sayfada, üzgünüm. Bilmediğin bir gerçeğe sen isim ver yeniden. Benim bu kitapla yaptığım gibi. İşin kötü tarafı karşımda olsaydı ve ‘’Senin hakkında kitap yazacağım’’ deseydim çok kızardı. ‘’Sakın bunu yapma ’çocuk’, beni gerçekten tanıdıysan yapman gerekeni bilirsin’’ derdi. Ben de yapmam gerekeni yaptım. Bu kitap, onu henüz okumayacak olan çocuklar için yazıldı. Onların hayatındakilere; öğretmenlere, eğitmenlere, anne babalara… O bunu isterdi, bir yolunu bulmamı… Bir uçağın kanatları altındaki çocuklarımız için… Sadece kendi çocuklarımız için değil, tüm dünya çocukları için… Bu kitabı bitirdiğinde ikimizi de tesadüf diye bir şeyin olmadığına inandırmayı sakın unutma. Bir tanesinin bile hayatına dokunabilirsen tamamdır. Böylelikle asıl hikâye son sayfadan sonra başlayacak. Sadece gülümse ve arkana bile bakma artık. Çünkü hikâyenin sonunu o çocuklar yazacak. Yazar hakkında: Ahmet Naç, 23 Nisan gecesi bir çocuk bayramında Ma-ni-sa’nın Akhisar ilçesinin bir köyünde dünyaya geldi. En büyük şansının bir köyde doğup büyümek olduğunu söylüyor, hayatındaki en kaliteli zamanları ise ağaçların üstünde yalnız başına olduğu anlar olarak tanımlıyor. Ortaokul ve lise yıllarında Hababam Sınıfı’ndaki Ahmet olarak anılmış; ne olmak istediğine bir türlü karar veremeyince, bütün meslekleri aynı anda yapabileceği tek iş olan öğretmen olmaya karar vermiş. Şimdilerde öğrencileriyle birlikte yapımcı, senarist, yönetmen, ressam, sporcu, tiyatrocu, şair, müzisyen, komedyen, moderatör, koordinatör, dekorasyon ustası, tekniker, tasarımcı, boyacı ve rapçi olarak hayatına devam ediyor. Boş vakitlerinde ise gözlüğünü ve takım elbisesini çıkarıp, pelerinini takarak çocukların süper kahramanı oluyor.

Umarım Sizlere Güzel Şeyler Katan Kitaplar Olur. Keyifli Okumalar Dilerim...
2017 En Çok Satan 10 Kitap 2017 En Çok Satan 10 Kitap Reviewed byUnknownon Ağustos 24, 2017 Rating:5

Hiç yorum yok

Fotoğrafcılık

a