Hayvanların İnsanlardan Üstün Olduğu 10 Özellik

Genel olarak, insanlar gezegendeki en zeki, en güçlü ve en müreffeh türler olabilir. Ancak aşağıda paylaşmış olduğumuz hayvanlar yetenekleri alanında uzman ve insalardan daha üstündürler. Gelin birlikte inceleyelim...

10 Mukavemet


İnsanlar olarak kendimizi en güçlü ırk olarak görüyoruz. Gücümüz dikkate değer olsa da, bir Bok Böceğinin ( Dung Beetle ) insandan daha güçlü olduğunu bilmek şasırtıcı olabilir. Bok böceği, kendi ağırlığının 1141 katını çekebilir! Bunun nedeni onun küçük boyları ve kaslarının kesit alanına bağlıdır. Bu orantıyı insana uyarladığımızda, 73 kilogram bir insanın 83.293 kilogramı çekebiliyor olması lazım. Yani 83 ton. :)

9 Hız


Yaşayan en hızlı insanlardan biri olan Usain Bolt, 100 metre'yi saatte 44,72 kilometre hıza eriştiği kaydedildi. Bununla birlikte bir çita , Bolt'un hızını yalnızca üç saniyede kolayca iki katına çıkarır.

En hızlı canlı varlıklardan biri olarak belirtilen Şahin , saatte 355 km (220 mph) hızına ulaşabilir. Bu inanılmaz yaratık insan inovasyonunun hemen hemen her zirvesinde.

Bunun nedeni basitçe zorunluluktur. Gökyüzündeki avını kesmek için, şahin olağanüstü hızlarda dalış yapmalıdır. İnce gövdeli tüyleri, sivri kanatları ve aerodinamik gövdesi, bu hızlara ulaşmasını sağlar.

8 Verimlilik


Hepimiz insanların zamanın en üretken tür olduğunu düşünebiliriz. Bazen "arı kadar meşgul" sözlerini duyabiliriz. Ancak bazı arılar birkaç saat çalışır, bazıları 12'nin üzerinde çalışır.

Her zaman kovan içinde çalışan işçi arıları gündüz ve gece meşguldür. Çevresel ve zaman faktörlerine dayanan kısıtlamaların eksikliği nedeniyle bazı arılar, yuvayı kanatlarıyla soğutmak ve petekleri arındırmakla görevlerini sürdürebilirler.

Karıncalar , verimlilik konusunda en iyisidir. Topluluk olarak her üye bir rol üstlenmelidir. Bazıları kolonisini savunacak, bazıları yiyecek toplayacak ve bazıları diğer karınca kolonilerini istila edip köleleştirecektir.

En yoğun çalışma günlerinde bile karıcalar, gün boyunca yaklaşık 4-5 saat uyku çekerler ve kalan saatlerde aralıksız çalışmalarına devam ederler.

7 Uyarlama


İnsanlar olarak inanılmaz uyarlamalar yaptık. Bunlar büyük ölçüde makine ve konstrüksiyona dayanıyorlardı.

Hayvanlar ise kendilerini Doğaya göre uyarlamaktadırlar. Örneğin Güney Afrika'da yaşayan bir zürafanın besinine ulaşamadığı için kendisini yeterince besleyemeyecektir. Bu nedenle sürekli yüksekteki besinlere uzanarak besinlerini ağaçlardan toplamaya çalışacak ve o canlının boynu uzayacaktır.

Uyarlamanın klasik bir örneği de Göç ;

Hayvanların çoğu sürekli göç etmektedirler. Göç etme sebeplerinin başında ise her zaman vücutlarına uygun ortamlarda bulunmak ve her zaman en verimli besini alabilcekleri ortamı bulmaktır. Hayatları tamamen doğaya bağlı olduğu için doğaya ayak uydurmak zorundadırlar.

6 Görme 


Kartal, dikkat çekici görme yeteneğine sahip bir hayvandır. En kısa gözlü kartallar bile, ortalama insan görebilceği mesafenin dört katından fazlasını görüyorlar. En güçlü kartallar sekiz kat fazlasını görebilir! Kartalın, yaklaşık 5 kilometre uzaktaki bir tavşanı görebileceği tahmin edilmektedir.

5 İşitme


Bir yarasaya göre daha iyi görüş sahibi olsak bile, kesinlikle işitme bölümünde gerideyiz. Yarasanın işitmesi o kadar güçlü ki, yaratıcının korkunç vizyonunu tek başlarına telafi eder. Yarasa bir mağaradan geçerken yakınlardaki duvarların arasından sıçrayarak gıcırdayan sesler çıkarır. Bu sayede kayalara çarpmadan uçabilir.

Birçok türün ortak bir fenomeni, bir duyu eksikliğinin diğerini güçlendirmesi fikridir . Yarasa davasında, görme eksikliği, görmeye ayrılmış daha az beyin gücü anlamına gelir. Sonuç olarak, daha fazla beyin gücü, işitme yeteneklerine ayrılabilir.

4 İstihbarat


İstihbarat konusunda ne kadar iyi olsakta yine de bazı hayvanlardan gerideyiz.

Güvercinler 1,770 kilometre yol alabilir ve herhangi bir GPS olmadan evlerine geri dönebilirler. En şaşırtıcı kısmı, dünyanın manyetik alanına göre coğrafi konumlarını belirlemek için gagalarında bulunan yapıyı kullanabilmeleri.

Filler çok akıllı görünmeyebilir. Ancak Andrews Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre, filler aile üyelerinin zihinsel haritasını oluşturmak için kokuyu kullanabilirler. Filler, tehditkar insanların kokusu ve giyim rengi ile niyetlerini tespit edebilir.

3 Savaş


İnsanlar, dövüşü en büyük başarılarımızdan biri olarak görebilir. Muay Thai gibi çeşitli dövüş sanatları , teknolojik harikaların yanında, tüfekle başlayıp günümüzde bildiğimiz silahlara geçerek yüzyıllar boyunca geliştirildi.

Gerçekten muharebe ve kendini savunmada inanılmaz bir yere geldik. Ancak, hayvan krallığında, oyun alanı daha da pürüzlüdür. Sualtı ekosisteminde, kalamar avcılarına sadece mürekkep atar.

İlk bakışta Boynuzlu Teksas Kertenkelesi kaba, pullu ciltli, sırttında sivri dikenleri bulunan bir kertenkele olarak görünüyor. Bu kertenkelenin en ilginç özelliği savunma özelliği. Savaş sırasında saklanamaz veya kaçamazsa sinüslerine tamamen dolana kadar kan pompalar ve rakibine gözlerinden kan fışkırtır.

2 İletişim

Muhtemelen bir cep telefonunda veya bilgisayardasın şimdi. Bunlar şaşırtıcı iletişim biçimidir, ancak eski moda doğayla rekabet edemezler.

Karıncalar kokulu kimyasal maddeler olan feromonlar kullanarak iletişim kurar. Anteni kullanan diğer karıncalar, bu çeşitli kimyasalları algılar ve her biri bir çeşit mesaj veya kelime gibi davranır.

Örneğin, saldırıya uğramış bir karınca, kolonisinin binlerce üyesi tarafından saptanabilen bir feromon yayabilir.

1 Görünüş


Bir kelebek veya karıncaya yakından bakmak birçok insanın hoşuna gidebilir. Ancak gerçekten daha inanılmaz görünen birçok hayvan var.

"Mavi Ejderha" iki farklı renge sahip olan doğa harikasıdır. Bir taraf parlayan gümüş okyanus yüzeyinin görünümüyle eşleşir ve diğer taraf okyanus suyunun mavisiyle.

Ne yazık ki, bu muhteşem yaratıkların çoğunun nesli tükenmektedir. Bu, birçok değişik faktöre bağlı olabilir, ancak bu güzel hayvanların olmadığı bir dünya, üzücü olurdu.
Hayvanların İnsanlardan Üstün Olduğu 10 Özellik  Hayvanların İnsanlardan Üstün Olduğu 10 Özellik Reviewed byUnknownon Ağustos 25, 2017 Rating:5

Hiç yorum yok

Fotoğrafcılık

a